slide show

SOOL

Det var en jättebra dag igår! Först några roliga timmar med C i stan och sedan fotboll på kvällen och solen sken hela tiden! Satt där i linne och bara njöt av solen som förhoppningsvis stannar ett par dagar nu! Ska snart lägga mig och sola , tar nog med mig körskoleboken med mig så jag kan plugga lite till idag. Skulle ha lagt mig ute redan vid 11 men satt framför datorn och gjorde lite teoritester istället.. Mycket hårdplugg nu!
Idag blir det nog lite nya bilder, får se om ja kommer på något kul att ta kort på bara... lite slut på idéer tyvärr.

Max.

Nikon D7000   +18-200mm

New York Love


Breakfast With Love

Haha ännu lite hjärtan :)
Nikon D7000   +18-200mm

Stress.

Efter att ha fixat inlägget om bländare när jag egentligen inte hade tid så har jag nu det ganska stressigt! Ska nämligen ta bussen in till stan för att träffa en kompis om en timme och här sitter jag oduschad och bloggar.
Efter en runda på stan och fika/mat ute så drar jag till fotbollsplanen för att kolla match. Det är D som spelar och de ska faktiskt bli ganska mysigt att kolla i såhär en kväll i juli , eller det skulle vara mysigt om solen sken och man bara kunde sitta där i en tröja och shorts.. men trevligt sällskap får man iallafall där på bänken:)
Blir alltså inga nya bilder idag heller men har tidsinställt två så kika in här i eftermiddag/kväll igen så får ni lite bilder att kolla på !!
Hoppas ni får en härlig dag! ♥

TIPS ! Få suddig bakgrund.

Bländare- Med bländaren bestämmer man hur mycket ljus kameran ska släppa in. Med största bländaröppning så släpper kameran in mest ljus, detta innebär också att skärpedjupet i bilden blir kort (suddig bakgrund). Väljer man istället att ha skärpa över hela bilden, även bakgrunden så minskar man bländaröppningen.  En sak som kan röra ihop det för många är att ju lägre talet är ju större är bländaröppningen och ju suddigare är bakgrunden.
F/1.8 är tillexempel större bländaröppning än vad f/16 är och ger även mer "suddighet" i bakgrunden än vad f/16 ger!  Ska visa er exempel lite längre ner i inlägget!
Något som även är bra att tänka på är att använda sig av ett lågt tal tex f/2.8 när det är dåligt med ljus, det släpper ju in mer ljus och på så sett får man mindre suddiga bilder när man fotograferar utan blixt!! För att ändra bländare på Nikon så ställer man in kameran på "a-läget", då blir allt automatiskt inställt utom just Bländaren som du själv får bestämma. Självklart kan man även ställa in det på "M-läget" men då får man även ställa in resten av alla inställningar själv.
Här är en bild på hur det kan se ut! Alltså ett F och sedan bländartalet. För er som inte har en liten "skärm" där uppe på kameran så kan man ju självklart se de i den vanliga(?) skärmen. haha
f/1.8


f/3.5  inte jättestor skillnad men man ser att vissa blommor har mer skärpa på sig.


f/16     Nästan en helt skarp bild


Jag hoppas att ni förstår och tyckte ni lärde er något! Har ni några frågor så är det bara att ställa dem i kommentarsfältet så ska jag svara så gott jag kan. :)

heart of snow

Nikon D60   +18-55mm

sea -10

Nikon D60   +18-55mm
Åh så vad många fina minnen som kommer upp när jag ser dessa bilder! Kvällen är oförglömlig♥

TICK TACK

Nikon D7000  +18-200mm

Känns som höst..

Vart är vårt sommarväder? Känns enormt trisst att bara ha badat i havet en gång i år , ja ni hörde rätt EN gång! Visst har vi haft en del fina dagar men inte alls som förra året då det kändes som vi hade betydligt varmare! Idag har det nästan varit höst utanför mitt fönster.. Det var så illa att jag la mig under en filt på sängen och drack varm te.  Gillar hösten men den får gärna komma om några månader och inte nu i juli !
Inte blivit några bilder alls knäppta idag ILLA men ni kommer få lite inlägg med ett par bilder som jag tagit innan, bla med min Nikon D60!
Ha en bra kväll  ♥

flower

Nikon D7000   +50mm f/1.8 G

Helig Birma

Nikon D7000   +50mm f/1.8 G

Lördag !

Blivit lite dåligt me uppdateringar nu de senaste två dagarna då jag inte varit /är hemma, det blir bara att man inte tar kort då ju.. Ska försöka bättra mig vid de!:)     Fjärilen hittade D idag så då blev det iallafall några bilder att lägga in på bloggen, visst var den häftig ?

Butterfly

Nikon D7000   +50mm F/1.8 G

Nikon D7000   +18-200mm

Flowers


Nikon D7000   +50mm f/1.8 G   + Mellanring 12mm

Tema "hjärtan"

Gjorde en ny kategori för mitt hjärt tema! :) kommer komma upp hjärtbilder med jämna mellanrum som jag kommer lägga under den kategorin !
Nikon D7000    +18-200mm

Tips! Om kameran bara ligger orörd.

Tror alla haft någon period då ens kamera bara legat där på hyllan och inte används? Då man verken haft  lust eller idéer för att fotografera.  Ett tips är att börja fotografera efter olika teman, det gör det mycket roligare än att bara gå en runda och ta kort!! Ta fram penna och papper och bara skriv ner alla idéer ni får och efter de så välj ut nått och ta kort!!:)        Kan lova att det kommer få fart på er!!
Jag har gjort en liten lista på saker som man kan ha som tema men det är ju roligare om man själv kommer på något personligt! Jag själv har jobbat mycket med hjärtan, har säkert 10-12 olika sorters bilder! Ni kanske skulle vilja se alla någon gång? Funderar på att kanske göra det till en kategori i bloggen..hmmm vi får se :)
  • STAD
  • DJUR
  • PORTRÄTT
  • FÄRG
  • KÄNSLOR
  • ÅRSTIDER
  • RÖRELSER

p.s I Love You

Nikon D7000  +50mm f/1.8G   +Mellanring 12mm

Tips! Skydda linsen / Macro effekter!

Bloggens första tips har ni som följt min förra blogg kanske redan sett innan, har nämligen bara kopierat de då jag tyckte det var ett inlägg som gav mycket information om en ganska viktig sak att ha till sin kamera (Uv-filter) !
Filterlinser är ringar med glas som man skruvar fast på sitt objektiv till sin kamera. Vill man veta vilken storlek man har kan man kolla "skyddbrickans" baksida så står det hur många mm linsen är! vad filtrena kostar är helt beroende på sort, storlek och märke men från 200 kronor uppåt skulle jag tippa. Dyrare för macro filtret dock! Det finns :

UV-filter som skyddar linsen. Det kan vara bra att ha en skyddslins för får man en repa så behöver man endast byta linsen istället för hela objektivet! Har detta till båda mina objektiv och det märks inte att man har på det. Även att man är helt säker på att man aldrig kommer peta/repa eller något liknande på sin lins så vet man aldrig om det skulle hända, hur många har inte varit rädda om sin mobil men på ett eller annat vis fått en liten repa? Exakt samma kan hända med ens objektiv lins och det är inte kul att behöva köpa ett nytt! Tycker att alla som inte har något filter verkligen borde springa till affären och köpa ett , ta ett vanligt Uv-filter om ni inte vill ha några "effekter", jag kan lova att ni inte kommer det blir bortkastade pengar :)
CPL polariserande filter Används till exempel bland annat för att förstärka färgen på himlen och minska speglingar i glasrutor och vatten.

Close-up filtrerna som används för att komma närmre föremålet man vill fotografera. filtrena kan användas var för sig eller tillsammans för ökad förstorning.  

Macro filtret har samma egenskap som Close-up ringarna. Bara det att Macro filtret kan man se som ett Macro objektiv istället. Close-up ringarna ligger bara på +1,+2 och +4 medans Macro filtret ligger på +10. Kan vara super bra då man kanske inte har råd med ett macro objektiv!  Fungerar och ser ut ungefär som ett förstoringsglas !

Paperheart.

Vaknade vid tio idag, gick ut och började fotografera. Faaaan va kul det är och när man sen lägger in bilderna på datorn så blir man oftast så glad över hur resultatet blev.
Idag är det en grå och dyster dag men det betyder inte att man inte kan få fina bilder, ibland kan jag tillochmed tycka det blir lite finare, djupare bilder då det faller något mystiskt och dystert ljus över det hela !
Nikon D7000  +50mm f/1.8G  + mellanring 12mm

Summer .

Nikon D7000  +50mm f/1.8G  +mellanring 12mm

Solen i ögonen - L.Winnerbäck

När jag var ute på terrassen och fotograferade blommorna så tog jag en liten pause för att snäppa ett kort på min lilla kisse som låg och solade i en stol.

Love?

Som ni kanske ser så har jag spenderat kvällen med blommor och lappar ! Har länge haft denna idéen men aldrig riktigt kommit till krita ! Min första idé va som bilden under men den blev inte riktigt så som jag hade önskat och hoppats på.. Dock så gjorde jag en annan typ bilder men med samma idé bakom (D hjälpte mig mycket med den biten) som jag blev mycket mer nöjd över ! Blev ungefär 50 bilder och 3 av dem ser ni i inlägget här nedan "loves me, loves me not..."
Nikon D7000   +50mm f/1.8G

loves me, loves me not...

Nikon D7000  +50mm f/1.8G

"Hot Chocolate"

Nikon D7000  +50mm f/1.8   , mellanring 12mm

Lursjön.

Nikon D7000 +18-200mm    /   +50mm f/1.8G  & mellanring 12mm

Kissemiss.

Åkte till min storebror idag med pappa för att ta kort på hans kattunge . Oj vad det var fart på denna lille lurvbollen , haha ! Hoppade runt och sprang in i saker hela tiden , det var inte det lättaste lilla livet att fånga på bild. Den sista bilden blev suddig (som ungefär 50 andra med blev) men tyckte han var så söt :p
Nikon D7000 +50mm 1.8G

Designen är fixad!

Som ni kan se så är designen påplats! Det är min första bloggdesign och fast att den är ganska enkel och sånt så är jag nöjd! Känns skönt när det är så enkelt och luftigt för det är ju ändå bilderna som ska synas! Finns dock en del småfel som jag måste ta och fixa till ! Men det kommer, får bli en dag då jag orkar   Tills dess får ni leva med småfelen.

OBJEKTIV

Här är de objektivet som jag fick ihop med min D7000. 18-200mm f/3.5-5.6G if-ed af-s vrII dx är dess avancerade namn xD Riktigt bra objektiv med en zoom som man verkligen använder sig av (iallafall jag). Köpte ett fast bländarobjektiv för några veckorsedan som jag har använt ett tag men till vardag/fest/resor är denna fortfarande en favorit!

Sweet.


Nikon D7000 +50mm f/1.8G

Heart ..


Nikon D7000 +50mm f/1.8G

KAMERA


Främst använder jag mig av Nikon D7000 men man kommer även att få se lite bilder från Nikon D60 i min lilla blogg ! Kamera , objektiv och annat står under varje bild så ni som är intresserade utav det får veta !

Jag och fotografering

Jag vet inte riktigt när mitt fotointresse började men jag har nästan alltid varit lite estetisk. Började måla och antagligen utvecklades de vidare till fotografering. Julen 2007 fick jag min första kamera, en samsung digitalkamera som jag använde riktigt flitigt i ett par år.
I takt med att intresset för fotografering ökade så ökade även drömmen om att en dag äga en systemkamera. Sommaren 2009 fick jag min första systemkamera, en Nikon D60. Det var en present från mina kära släktingar i Polen och jag kan säg er att jag var så lycklig att det värkte i mina kinder så mycket som jag log den dagen.   Det var en perfekt nybörjarkamera och jag lärde mig allt från grunden. Minns att jag hade problem med att ta kort med den dom första dagarna , fokusen ville ALDRIG bli rätt! haha   Nu är det två år sedan och min nybörjarkamera används numera bara till konserter och festivaler då den är mindre och smidigare än min nya. Den är även mammas nu men jag använder den mer än vad hon gör! ;)
Julen 2010 fick jag en Nikon D7000 i julklapp ,och den är nu min ögonsten! En lite mer avanserad kamera med mer funktioner och helt enkelt bättre än min förra.
Jag hoppas på att kunna utvecklas mer inom fotograferingen och få lära mig nya saker varje dag ! :)