slide show

Ojsan!

Meningen var självklart att inlägget skulle komma upp i morse!
Hur är de med alla idag?? Själv är jag dödstrött och känner mig jättestressad inför de kommande veckorna! Prov och inlämningar i drivor...

Sitter just nu med matteboken och försöker minnas hur man ska räkna ut vissa saker.. Går inte så bra! En sak är bra idag iallafall: inga bra program på tv som måste ses. Haha blir alltså en helkväll med plugg. Kul...? Nej!!!


Mot skolan!

Jaha då är man påväg mot skolan.. Första dagen denna veckan. Skulle gärna ha varit ledig lite längre men tyvärr får man vänta till höstlovet!
Ser inte fram emot idag.. Plugg,plugg och ytterligare lite plugg. Förra veckan var jag i skolan EN dag, pga sjuk och "körkortsledig" , så känns verkligen som jag har en del att ta tag i.. Usch verkligen inte sugen !!


Snigel+leopard=??

Man kanske kan kalla den motsatsen till gepard? Haha nej men visst är den lite cool! Jag och D såg den i sommras när vi var ute och gick:)


Tips! Gå från Auto till Manuellt.

Här kommer väl inte ett jättenytt tips men det är verkligen bra. Som ny använder man sig oftast av Auto inställningen men mitt tips är att våga ta steget från de och själv jobba lite på bilderna.
Det jag tänkte ta upp i detta inlägget är lite vad de olika inställningarna betyder och vad man kan ändra :)
AUTO- Lättaste inställningen där kameran sköter jobbet med alla inställningar. Sikta och tryck av . Bilderna blir oftast inte som man vill då kameran anpassar inställningarna själv och ofta är inte det "rätta" det som blir snyggast. Något som jag irriterar mig mest på i Auto inställningen är blixten som jämt och ständigt fälls upp. Kamerans inbyggda blixt är hemsk enligt mig och bilderna blir väldigt hårda och stela , använd er istället av inställningarna så kan ni få en ljus och fin bild utan den inbyggda blixten.
SCENE- Är som auto fast man väljer olika teman där inställningarna är lite föranpassade. Finns en massa teman att välja mellan bla solnedgång, barn, macro närbild, landskap...   Klart snäppet bättre än auto då inställningarna är lite mer anpassade, men vad säger att tex din solnedgång har samma ljus som solnedgången som kameran är ampassad till?
P- I det här läget justerar kameran slutartid och bländare automatiskt. Kan vara en bra inställning för "ögonblicksbilder" då kameran själv fixar med ljus.
S- Här får man själv välja slutartid och kameran väljer automatiskt bländaren för bästa resultat. Denna inställningen är bra när man ska skapa rörelsekänsla eller frysa motiv i rörelse. Längre slutartid mer rörelse - Kortare slutartid mer fryst. (haha kan man säga så)
A- Här får man själv välja bländare ljusinsläpp/skärpedjup och kameran väljer då slutartid för bästa resultat. Denna inställningen använder jag ganska mycket när jag har mitt fasta objektiv 50mm f/1.8G. Funkar perfekt när man tex vill ha suddig bakgrund.
M- Målet! haha nej men nästan. Här sköter man inställningarna själv. Ta en bild, kolla och ändra efter vad man själv tycker!   Är lite knepigt om man inte har så mycket tid på sig att ta kortet, men har ni tid på er så jag lovar er att det blir så mycket bättre! Man får precis som man vill och man känner sig mer stolt över de tagna bilderna eftersom man själv jobbat på dem och inte bara låtit kameran göra sitt.
Så för er som fortfarande kör på AUTO - Testa ta några bilder på halvautomatik i början P,S &A . Känner ni er lite säkrare på hur man ställer in och hur inställningarna funkar så tycker jag verkligen ni ska gå över till mauellt läge när ni har tid för att fotografera. Testa er fram med att ta kort på ett löv tillexempel:)
Hoppas några av er blev lite klokare av mtt inlägg xD

CHILLI.

Nikon D7000 +50mm  f/1.8 G

Sunset

Nikon D7000   +50mm  f/1.8G

Söte!

'
Nikon D7000  +50mm f/1.8G
Här kommer lite bilder från igår när jag och D var en stund hos denna lilla söta ungen!:)
För er som blev lite nyfikna på tuffingen , så kan ni läsa Thereses blogg här!

Woooho!

Det gick ju även med bild! Nu kan ni verkligen förvänta er en förändring i bloggen framöver ;) haha
Har en del bilder att visa er idag och tänkte även lägga upp ett fototips för er som vill lära er något kul!!

Blogg.se app!!

Testar just nu blogg.se appen! Förhoppningsvis kommer den användas flitigt:)
Inte hittat om man kan ladda upp bilder än men hoppas,hoppas...


White

Nikon D7000   +50mm f/1.8G



Love.

Nikon D7000  +50mm f/1.8G

Översta bilden är en tolkning(kan man säga så?)av en bild som jag tog förra året. Ni kan se bilderna här om ni går in på kategorin Tema hjärtan och sedan skrollar ner:)

Jag lever!

Kass uppdatering den senaste veckan, som ni kanske har märkt, har dock verkligen inte haft tid för det. Två stora prov i veckan i kombination med teori pluggandet ger inte riktigt den tiden som man behöver till att gå ut och ta kort mm.
Ni kan antagligen även gissa vad jag gjort /gör idag.. Tog en liten pause nu så jag kan vila hjärnan lite.
Bilderna som aldrig kom upp förra veckan kommer upp snart!

Godmorgon ! Blev inte så många inlägg igår...

Godmorgon ! Blev inte så många inlägg igår , Sorry! På eftermiddagen fick jag feber så gick och la mig ganska tidigt.. Att somna gjorde jag dock riktigt sent! Tror klockan närmade sig 2 innan jag somnade, kollade två riktigt bra filmer! En konstig sak med mig är att jag aldrig kan sova länge på helgerna? Igår vaknade jag ju vid åtta och idag vaknade jag säkert 4 gånger innan jag gick upp och då var klockan halv nio? Känner att jag behöver sömn och inatt har jag ju sovit 6-7 timmar , ändå är jag pigg nu? Jaja jag börjar väl gå ur tonårsperioden då ja kunde sova till elva-tolv om dagarna haha :) Idag ska jag ta tag ordentlig i en massa plugg! Har ett pshykologiprov imorgon och det börjar även dra ihop sig inför mitt teoriprov! Bokade tiden redan i juli , så ni som tar körkort nu, var berörda på boka långt innan eftersom de blir ganska långt framåt! Tog lite bilder igår som kanske kommer upp idag på bloggen! Har redan gjort de motivet men jag kände för att göra bilden snäppet bättre, vilket jag inte tror det blev haha men ni får se upp mot middag! Nu ska jag plocka fram den otroligt tråkiga boken och börja plugga!! Hoppas verkligen ni andra får en roligare söndag än mig och mina klasskompisar !!!<3


Hur kommer det sig att alla bekymmer valt att landa på mig denna helg?

Simone -09

Strawberry

Nikon D7000 +18-200mm
Sjukligt sugen på jordgubbar nu! Känns verkligen att jag åt för lite jordgubbar i sommras, skulle ha ätit de tills jag tröttnade så jag inte skulle gå runt och sukta efter det redan i september!! hmmm.. kanske skulle ta och sticka till affären och unna mig ett litet paket??
Förövrigt har det inte blivit några nya bilder tagna idag, hade helt glömt mitt batteri behövdes laddas! Förhoppningsvid blir den klar snart då jag redan fått en ny idé som jag hoppas på blir bra!

Favorit.

Nikon D7000 +50mm   f/1.8G

Många som läser min blogg har sett dessa bilderna innan.   Jag vet inte riktigt hundra varför men för mig är dessa några av mina favoriter. Gillar den ljusrosa nyansen på blomman, tanken bakom och att kvällssolen gav det en ganska varm känsla. Gillar ta kärleksbilder, älskar-älskar inte, hjärtan osv
Tänkte fundera ut på vad jag skulle ta kort på idag, ganska svårt komma på något. Vädret är grått och antagligen börjar det regna snart... kanske ta kort på de då? Bryta "kärleksbilderna" mot mer dystra?   hmmm... får se helt enkelt. Tillsvidare så får ni se gamla bilder som jag redan tagit!

Godmorgon ! :) vaknade tidigt idag av en m...

Godmorgon ! :) vaknade tidigt idag av en mardröm och kunde inte somna om. Vaknade redan klockan åtta så frukosten är redan avklarad och även morgonrundan med hunden . Drygt att vakna upp så tidigt när man inte har ett dugg att göra idag, blir väl plugg men känner inte riktigt för att ta tag i de nu på morgonen.. Kanske startar en film eller kollar på Disneychannel ;) Hoppas ni inte hade oturen som mig att vakna såhär tidigt iallafall !!


gone.

Blev aldrig att dra ut igen för att "göra om göra rätt". Månen försvann bakom molnen och jag ska väl snart göra detsamma fast under täcket. Startar ett avsnitt House som jag kan somna till, eller iallafall "tagga ner" till.
Har ingen aning om vad morgondagen har att erbjuda.. kanske är det en stekpanna som man ska känna på? haha nej *peppar peppar*
Blir lite plugg, liten runda med kameran och förhoppningsvis blir det då även bilder tagna!
Ni får ha en fortsatt bra kväll!:)
Godnatt!  ♥

gör om gör rätt.

Svårt ta kort på månen idag. Kamerans batteriblinkade och målnen låg över hela tiden!Blev inga bra så ska nog föröka lite senare igen om det klarnar upp lite!
Vill ni se hur bilderna blev ändå?

UT!!

Gissa vad jag nyss upptäckte?? MÅNEN;)
Ger mig nu ut i kylan för att föröka få en fin bild, fint nu när det är lite "mulet" och läskigt!
Nikon D7000 +18-200mm

O'boy ♥

Nikon D7000   +50mm  f/1.8G

Fingret är nu ganska mycket bättre:) Lite lila, svullet och blöder fortfrande smått men det är bättre! Ett tips är att aldrig sticka in fingret i en stavmixer, och om ni nu måste det så dra ut sladden först för man kan aldrig veta när mixern får för sig att attackera en haha .  Ska jag vara ärlig så tror jag inte det var tryckplåstret som hjälpte, utan min otrogligt söta o'boy !:)

Min lilla Tina-Mina

Nikon D7000   +50mm f/1.8G

Lemon.

Nikon D7000 +50mm f/1.8G

Lite flummiga bilder. Blev inte alls som jag ville men gillar gult:) Fint med lite färg i bloggen!

Årets sämsta dag!

Bara skett/fått höra dåliga saker hela dagen. Trött på det mesta nu..

Skulle fixa en god middag idag och när jag mixar avokado så ser jag det kommit skal i "mixerhuvudet" kan man säg så? (halvbollen där bladen är i) Plockar ut den och då råkar jag/något trycka mot knappen och mixern drar igång. Allt gick på bara några sekunder och allt jag kunde se var blod. Blev så chockad och kunde inte se såret/fingret pga  allt blod bara forsade ner på golvet. Längesedan jag var så rädd!
Nu, nästan 2 timmar senare blöder det mindre men det har fortfarande inte slutat.  Akuten vill jag inte till så ska tejpa ihop det lite och låta det läka av sig själv. Vågar inte ens se hur djupt det är! Känns skönt att det inte var värre iallafall, tänk om jag skulle bli av med fingertoppen?
Fingret är dock dubbelt så stort som mitt andra och jag vet inte riktigt hur man kan få ner svullnaden, någon av er som vet?
Stavmixern föll till golvet under händelsen och nu ligger den,i tre delar, i soporna!
Samma finger klämde jag mig i dörren som liten så nu lär ja få ett fint ärr precis bredvid, snyggt!!

Malmö

Bara för att få något gjort funderar jag på att åka till malmö och kolla lite. Tyvärr är alla upptagna så blir till att åka själv dit men det är inte något större problem. Hoppas verkligen jag hittar en mysig halsduk som jag kan ha till vintern. Min stora mysiga som jag hade innan är nu oanvändbar efter att mamma och pappa tvättat den, god tanke men lite fel blev det allt.

Börjar snart geofrafin så får väl ta och sluta skriva nu. Hoppas ni får en bra dag och helg


i skolan

Då jag inte kommer göra ett piss i helgen så kan ni förvänta er en hel del bloggande och nya bilder. En bra sak iallafall eller vad tycker ni?


Moon

Nikon D7000 +18-200mm

Borde egentligen duscha, plugga OCH sova men istället för att göra något av de så gick jag ut och tog kort på månen. Inte den största, fullaste eller vackraste men ska hålla utkik efter fullmåne i kallendern:) Kul är det iallafall med lite annurlunda fotografering!
Blev ca 100 bilder tagna och har bara hunnit kolla igenom 20 stycken men alla är ju nästan likadana!:p
Nu blir det duschen, plugg och sedan sängen för mig! :)